Eeksken Feesten

Feestelijk evenement op de grens van Sleidinge en Lovendegem

This Can Hurt

Vrijdag 2 juni, 21:30, Groot podium

This Can Hurt werd in 2015 opgericht als studioproject van JP De Brabander en Jack Noise. Het achterliggende idee was iets te creëren waar JP en Jack geen rekening hoefden te houden met de beperkingen die een bepaald muziekgenre opdringen.

Eindeloos geëxperimenteer en genre-crossing leidde in 2017 tot een eerste full-album ‘Nothing Matters’. In de reviews werd gerefereerd naar o.a. Muse, Nine Inch Nails, Deftones, Massive Attack en The Sisters of Mercy.

Hoog tijd dus om de muziek van This Can Hurt live te brengen…. Na enkele line-up wissels werden Jo Van Malderghem (bas) en Sven Vande Neste (vocals) de vaste appendix van This Can Hurt.

In 2019 volgde het 2de full album ‘Worlds Apart’ waarmee This Can Hurt half Europa en UK rondtourde. De pandemie gooide echter roet in het eten. Noodgedwongen terug in de studio, lanceeerde de band in volle pandemie een semi-akoestische EP ‘A Deeper Shade of Blue’ in samenwerking met o.a. Marieke Bresseleers (Lords Of Acid) en Nel Mertens (Nel&JP).

Momenteel word de laatste hand gelegd aan de mixen voor het nieuwe album dat rond oktober zal verschijnen, in de gaten te houden dus…