Eeksken Feesten

Feestelijk evenement op de grens van Sleidinge en Lovendegem

Fire Down Below

Vrijdag 31 mei, 21:30 – 22:30

De Belgische stonerband Fire Down Below mengt fuzzy woestijnrock met invloeden uit de 90’s grunge en heavy psych om zo tot een eigen sound te komen waarin dikke riffs aan sterke melodieën gekoppeld worden.

De vier leden van Fire Down Below kwamen voor het eerst samen in 2015.

Jeroen Van Troyen – guitar and vocals
Kevin Gernaey – lead guitar
Sam Nuytens – drums
Bert Wynsberghe – bass

De band stapte na een jaar in het repetitiehok in de spotlights toen ze debuutalbum Viper Vixen Goddess Saint in 2016 in eigen beheer op de wereld loslieten.

Het album kon meteen rekenen op internationale lof en kwam zo ook het label Ripple Music, het Californische kwaliteitslabel in de wereld van stoner, doom en heavy psych, ter ore, waarop ze meteen een samenwerking voorstelden. Ripple Music bracht VVGS wereldwijd uit op vinyl en cd en deed in 2018 hetzelfde voor opvolger Hymn of the Cosmic Man. Ook dit tweede album kon rekenen op goede kritieken en in het daarop volgende jaar speelde Fire Down Below meer dan 30 shows doorheen Europa.

Album drie, Low Desert Surf Club, werd opgenomen in november2022. Deband zocht en vond eenproducer inde persoon vanNick DiSalvo, het muzikale brein achter de bands Elder and Delving. Richard Behrens (Samsara Blues Experiment, Big Snuff Studio Berlin) werd toegevoegd aan het team om de negen tracks van het album op te nemen en te mixen.

Fire Down Below ontwikkelde een reputatie voor energiekelive shows, waarbij het zweet vaak van muren en plafonds druipt. Ze deelden lineups met bands als Fu Manchu, Sleep, Monster Magnet, Acid King, Naxatras en Stoned Jesus en stonden op festivals als Desertfest Antwerpen (BE), Desertfest London (UK), Desertfest Gent (BE), Alcatraz Hard Rock and Metal Festival (BE), Ripplefest Cologne (GER) and Westill Fest (FR).

Een voorsmaakie nodig voor hun optreden op Eeksken Feesten op 31/5? Luister hieronder alvast naar ‘California’.